Filme si seriale 2020 online subtitrate in limba Romana

Vrăjitorul din Oz

Vrăjitorul din Oz

The Wizard of Oz    25 August 1939

PASSED 102 min Acțiune

8.1
IMDB: 8.1/10 298,568 voturi

, , , ,

, , ,

2 Premii Oscar. Alte 7 premii şi 13 nominalizări.

SUA

Raportează eroare

SUPER OFERTĂ !!! Grăbți-vă, anunțați-vă pretenii !!! . Televiziune prin internet IPTV - absolut toate posturile posibile + filme si seriale online subtitrate hd,uhd,4k,3d etc...(live non-stop și fără pic de reclamă)- Contact: Pagina de facebook

  • Player 1
  • Copy

The Wizard of Oz online subtitrat

The Wizard of Oz (Vrajitorul din Oz) e un film din 1939, realizat de Victor Fleming.
Filmul este inspirat din „Minunatul vrăjitor din OZ”, prima din patru cărţi ale scriitorului american L. Frank Baum. Regizorul transpunerii cinematografice e Victor Fleming, cunoscut datorită filmului „Pe aripile vântului”, realizat în acelaşi an, iar protagonista (Dorothy Gale) e Judy Garland, una dintre actriţele de cel mai mare succes ale timpului.
Filmul a primit multe aprecieri şi e considerat un clasic al istoriei cinematografiei.
Cunoscuta melodie „Over the Rainbow” (muzica de Harold Arlen, text de E. Y. Harburg e interpretată de către protagonista Judy Garland) a fost ulterior interpretată de mulţi artişti şi folosită în diferite ocazii.
Atât Vrăjitorul din Oz cât şi Pe aripile vântului au fost realizate de studiourile Metro Goldwyn Mayer, ambele au fost realizate în acelaşi an, au avut o gigantică şi complexă producţie şi au suferit multe schimbări în distribţie.
Iniţial, regizorul a fost George Cukor, dar a fost îndepărtat după scurt timp şi înlocuit cu Victor Fleming, pentru a regiza filmul Pe aripile vântului, dar va fi iar înlocuit de acelaşi Victor Fleming acreditat ca regizor al ambelor filme.
În martie 2011, are loc la London Palladium din Londra premiera muzicalului The wizard of Oz, care refoloseşte cântecele din film.
Dorothy Gale e o fetişcană care locuieştii cu unchiul şi mătuşa ei la o fermă din Kansas. Fata are un căţel numit Toto, care pentru a n-a oară a provocat un bucluc. A urmărit pisica drei Almira Gulch, o odioasă şi urâtă fată bătrână bogată, în grădina acesteia şi când aceasta a încercat să-l prindă a muşcat-o de picior.
Dorothy se întoarce la fermă şi cere ajutorul unchilor, încercând să justifice iubitul căţeluş. Aceştia însă sunt prea ocupaţi cu o veche clocitoare stricată pentru a o asculta şi atunci Dorothy se duce să vorbească cu cei trei ţărani care lucrază la fermă, Zeke, Hickory şi Hunk. Însă şi ei sunt ocupaţi şi nu pot s-o asculte.
Mătuşa Emma, în faţa cererii de ajutor a nepoatei, îi cere să călătorească mai puţin cu fantezia şi să-şi găsească un loc unde să stea liniştită.
Chiar în acel moment soseşte pe bicicletă la fermă dra Gulch. A obţinut de la şerif permisiunea să-l sechestreze şi să-l omoare pe Toto şi-i ameninţă pe unchi că-i va da în judecată dacă nu-i încredinţează căţelul. Dar în timp ce Gulch se duce la şerif, tot cu bicicleta, Toto care fusese închis în coş reuşeşte să scape şi se întoarce la stăpâna lui.
Dorothy decide să plece de acasă cu căţeluşul, dar pe drum se răzgândeşte şi se întoarce acasă.
În acel moment începe să bată un vânt puternic deasupra preeriei.
Acest vânt e doar începutul unei tornade şi Dorothy decide să se închidă în camera ei unde o fereastră o loveşte în cap făcând-o să leşine.
În acest moment Dorothy îşi începe minunata călătorie în ţara Vrăjitorului din Oz

Explorează subiecte similare:

filme cu vrăjitorul din Oz, filme pentru copii, ecranizări poveşti , despre cartea Vrăjitorul din Oz 

 

Nu s-a pus un trailer
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anul lansării