Filme si seriale 2020 online subtitrate in limba Romana

Stăpânul inelelor: Frăția inelului

Stăpânul inelelor: Frăția inelului

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring    19 Dec 2001

PG-13 178 min AventurăFantezie

8.8
IMDB: 8.8/10 1,176,694 voturi

, , ,

A câștigat 4 premii Oscar. Alte 109 premi și 121 nominalizări.

Noua Zeelandă, SUA

Raportează eroare

SUPER OFERTĂ !!! Grăbți-vă, anunțați-vă pretenii !!! . Televiziune prin internet IPTV - absolut toate posturile posibile + filme si seriale online subtitrate hd,uhd,4k,3d etc...(live non-stop și fără pic de reclamă)- Contact: Pagina de facebook

Loading...

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) este un film de aventuri fantasy din 2001 regizat de Peter Jackson, după primul volum al seriei Stăpânul Inelelor scrisă de J.R.R. Tolkien (1954-1955). A fost urmat de Cele două turnuri (2002) și Întoarcerea regelui (2003).

Acțiunea se petrece în Pământul de Mijloc unde Lordul Întunericului Sauron caută Inelul Suprem. Acesta a ajuns în posesia tânărului hobbit Frodo Baggins (Elijah Wood). Soarta Pământului de Mijloc se află în balanță pe măsură ce Frodo împreună cu cei opt tovarăși care au format Frăția Inelului pornesc spre Muntele de Foc din ținutul Mordor, singurul loc în care Inelul poate fi distrus.

Lansat pe 10 decembrie 2001 filmul a fost puternic lăudat atât de critici cât și de fani, în special de aceștia din urmă care considerau că acesta este cea mai fidelă adaptare a cărții originale din trilogia lui Peter Jackson. A avut un succes de casă important, având încasări de peste 870 milioane $ la nivel mondial, fiind al doilea film cu cele mai bune încasări din 2001 în lume (după Harry Potter și Piatra Filozofală), încasări care l-au plasat pe locul 5 în topul filmelor cu cele mai bune încasări din istorie de la vremea respectivă.

Filmul a câștigat patru premii Oscar și cinci premii BAFTA, inclusiv premiile BAFTA pentru Cel mai bun film si Cel mai bun regizor. Versiunea extinsă a fost lansată pe DVD pe 12 noiembrie 2002 iar pe Blu-ray pe 28 iunie 2011. În 2007 filmul Stăpânul Inelelor: Frăția Inelului a fost plasat pe locul 50 în topul celor mai bune filme americane din istorie realizat de AFI (American Film Institute). De asemenea a fost plasat tot de AFI pe locul doi în topul celor mai bune filme gen fantasy. Tânărul hobbit Frodo Baggins, după ce moștenește un inel misterios de la unchiul său Bilbo, trebuie să-și părăsească casa pentru a evita ca acesta să cadă în mâinile creatorului său malefic. Pe drum, o frăție este formată pentru a proteja pe purtătorul inelului și pentru a se asigura că inelul ajunge la destinația finală: Muntele Osândei, singurul loc unde poate fi distrus.

Nu s-a pus un trailer
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 Comentariu

  1. Dragos spune:

    Ms

Anul lansării