Loading...
  • Streamango
  • Vidlox
  • Openload
0
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Șapte ani în Tibet

Șapte ani în Tibet

Șapte ani în Tibet 1997

Vom călători 8.000 km. Când ajungem în #India, ne îndreptăm spre #Himalaya şi spre al nouălea cel mai #înalt #vârf din lume, Nanga Parbat. Nemţii îi spun Unserberg,|”Muntele nostru”. Nanga Parbat – INDIA BRITANICĂ Înaintea noastră au fost|alte patru expediţii germane. Au eşuat toate. Unsprezece alpinişti au fost ucişi|de furtuni şi avalanşe. Cucerirea vârfului Nanga Parbat|a devenit o obsesie naţională.

Șapte ani în Tibet (titlu original în engleză: Seven Years in Tibet) este un film biogr afic dramatic american din 1997 regizat și co-produs de Jean-Jacques Annaud, având în roluri principale pe Brad Pitt și David Thewlis. Filmul este bazat pe cartea cu același nume din 1952 scrisă de alpinistul austriac Heinrich Harrer care relatează experiențele sale trăite în Tibet între 1944 și 1951.

Filmul a primit recenzii mixte și pozitive din partea criticilor și a avut încasări de 131,5 milioane de dolari la nivel mondial, contra unui buget de 70 milioane de dolari. A primit o nominalizare la Premiul Globul de Aur pentru Cea mai bună coloană sonoră (John Williams). Este unul din cele două filme despre al 14-lea Dalai Lama lansate în 1997, celălalt fiind Kundun regizat de Martin Scorsese, care a avut premiera două luni mai târziu.

Alpiniștii austrieci Heinrich Harrer (Brad Pitt) și Peter Aufschnaiter (David Thewlis) fac parte dintr-o echipă ce încearcă să ajungă pe vârful Nanga Parbat din India Britanică (astăzi parte din Pakistan). Când izbucnește al Doilea Război Mondial în 1939, sunt arestați de autoritățile britanice din India și trimiși într-o închisoare pentru prizonieri de război din Dehradun, la poalele munților Himalaia. Soția sa însărcinată, Ingrid, îi trimite din Austria documentele de divorț.

În 1944 cei doi evadează din închisoare și trec granița în Tibet. După ce inițial li se refuză accesul în statul izolat, reușesc să călătorească deghizați până în capitala Lhasa. Acolo devin oaspeții diplomatului tibetan Kungo Tsarong (Mako). Înaltul oficial tibetan Ngawang Jigme (B. D. Wong) leagă și el o prietenie cu cei doi austrieci și le oferă cadou costume occidetale realizate pe comandă. Aufschnaiter se îndrăgostește de croitoreasă, Pema Lhaki, și se căsătorește cu ea.
Vezi și ale filme cu alpiniști, filme de aventură, filme cu munți, filme cu Brad Pitt

Șapte ani în Tibet 1997

Views: 30

Genre: AventurăBiograficIstoricRăzboi

Director:

Actors: , ,

Country: SUA, Marea Britanie

Duration:

Quality: HD

Release:

IMDb: 7.0

Comments