Loading...
  • Audio romana
  • Audio engleza
  • Audio engleza
0
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Războiul regelui

Războiul regelui

Regele care l-a pacalit pe Hitler (2016) sau The King who tricked Hitler (2016)

Vă invităm să vizionați filmul documentar Regele care l-a pacalit pe Hitler (2016) sau The King who tricked Hitler (2016) online subtitrat in română gratis in HD .

Pe 23 august 1944, tânărul rege #Mihai, în vârstă de doar 23 de ani, a transmis poporului român cruciala veste că l-a arestat pe prim-ministrul Antonescu şi a întors ţara contra lui Hitler, alăturându-se Aliaţilor. Se crede că astfel a scurtat durata războiului cu peste 200 de zile. Aliaţii l-au acoperit pe Mihai de onoruri, dar libertatea astfel câştigată nu a durat mult.

Naţiunile care îl lăudaseră au “vândut” România Rusiei, obligându-l pe rege să ia calea exilului. Adevărul a fost uitat, Rusia şi comuniştii din România întrecându-se să-şi assume meritele pentru evenimentele din 1944.

„Regele Mihai povesteşte ce s-a întâmplat cu adevărat şi cum i-a păcălit pe Hitler şi pe Stalin, reuşind un pas decisiv pentru soarta celui de-al Doilea Război Mondial”, spun reprezentanții History.

Regele Mihai I de România, stră-strănepotul Reginei Victoria a Marii Britanii și al Țarului Alexandru I al Rusiei, povestește istoria, fiind înregistrat de producătorul John Florescu, în cadrul unei sesiuni secrete de discuții avute la reședința din București a fostului suveran. Casetele au fost ținute într-un seif din Los Angeles în ultimii 13 ani.

Una dintre marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial este dezvăluită de ultimul Șef de Stat din acele vremuri rămas în viață, Regele Mihai I al #României. “Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale și am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.” Povestea deciziei unui Rege care, într-un punct critic în al Doilea Război Mondial, a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre Aliați, grăbind astfel sfârșitul războiului. Este o poveste a intrigilor de palat, a decepțiilor, a diplomației pierdute, a spionilor aristocratici, a șantajului sub amenințarea pistolului. Și curajul unui tânăr rege care a îndrăznit.

Views: 30

Genre: BiograficDocumentarIstoricRăzboi

Director:

Actors:

Country: România

Duration: 47 min

Quality: HD

Release:

IMDb: 8.7

Comments