Filme si seriale 2020 online subtitrate in limba Romana

Procesul Maimuţelor

Procesul Maimuţelor

Inherit the Wind    25 Iunie 1960

Not Rated 128 min BiograficIstoric

8.2
IMDB: 8.2/10 23,383 voturi

, ,

Nominalizat la 4 Oscaruri, 3 premii şi alte 7 nominalizări.

SUA

Raportează eroare

SUPER OFERTĂ !!! Grăbți-vă, anunțați-vă pretenii !!! . Televiziune prin internet IPTV - absolut toate posturile posibile + filme si seriale online subtitrate hd,uhd,4k,3d etc...(live non-stop și fără pic de reclamă)- Contact: Pagina de facebook

  • Player 1
  • Copy

Procesul Maimuţelor (1960) online subtitrat

Inherit the Wind,Inherit the Wind online,Inherit the Wind online hd,Inherit the Wind online subtitrat,Inherit the Wind online subtitrat hd,Procesul Maimuţelor 1960,Procesul Maimuţelor online,Procesul Maimuţelor online subtitrat

Într-un mic oraș sudic, un profesor de școală, Bertram Cates, este pe punctul de a fi judecat. Infracțiunea sa: încălcarea unei legi a statului introducând studenților săi conceptul că omul a coborât din formele inferioare de viață, o teorie a naturalistului Charles Darwin . Cates este denunțat de liderii orașului, inclusiv de Rev. Jeremiah Brown.

Orașul este încântat de faptul că apărarea pentru urmărirea penală va fi Matthew Brady, un om de stat remarcat și un candidat prezidențial de trei ori. Un dușman de evoluție și un învățat biblic, Brady va sta lângă procurorul procurorului Tom Davenport, în sala de judecată a judecătorului Coffey.

Apărarea profesorului trebuie să fie tratată și de cunoscutul Henry Drummond, unul dintre cele mai controversate minți legale ale Americii și de o cunoștință și adversar de lungă durată a lui Brady. Un ziarust influent, EK Hornbeck de la Baltimore Herald , la convins pe Drummond să-l reprezinte pe Cates și să se asigure că ziarul său și o rețea radio va oferi o acoperire națională a cazului.

Rev. Brown se întâlnește în mod public cu locuitorii orașului împotriva lui Cates și Drummond. Fiica predicatorului Rachel este în conflict, deoarece ea și Cates sunt îndrăgostiţi.

Judecătorul îl admiră pe Brady, adresându-i-se cu  „colonel”, în timp ce guvernatorul îi dăduse lui Brady o funcţie de onoare în miliţia statului. Drummond obiectează la acest lucru; ca un compromis, primarul îl face „colonel temporar” pe durata procesului. De fiecare dată când Drummond numește un om de știință sau autoritate pentru a discuta teoriile lui Darwin, judecătorul susține obiecțiile procuraturii și interzice ca astfel de mărturii să fie ascultate. În Drummond crește frustrarea, simțindu că, cazul a fost deja decis. Când cere să se retragă din caz, judecătorul îl reţine pe Drummond responsabil de ultragiu , şi ordonă să fie închis în închisoare și îi spune lui Drummond să se prezinte în faţa Curţii în dimineața următoare. John Stebbins oferă ferma sa ca garanție pentru cauțiunea lui Drummond. (Fiul său era prieten și protejat de Cates, care s-a înecat după ce a avut o crampă în timp ce înota.) Reverendul a spus că copilul a fost blestemat să ajungă în iad pentru că nu a fost botezat. Aceasta a dus la abandonarea bisericii de către Cates, deoarece a considerat că nu era corect ca un copil să nu poată intra în Rai ca urmare a unei acțiuni care nu putea fi controlată de el.

În noaptea aceea, mulțimi batjocorite merg la închisoare și apoi în hotelul în care se află Drummond. Drummond încearcă să decidă cum să-și prezinte apărarea fără martori și afirmă că are nevoie de un miracol. Hornbeck îi aruncă o Biblie a lui Brady, afirmând că „există o mulțime acolo.” Când Hornbeck toarnă câteva băuturi și se întoarce la Drummond, el este surprins de Drummond ținând Biblia și zâmbea.

Drummond îl cheamă pe Brady la bară ca martor. Încrederea lui Brady în cunoașterea lui biblică este atât de mare încât el salută această provocare, dar devine agitat sub examinarea încrucișată a lui Drummond, în imposibilitatea de a explica anumite contradicții aparente, până când este forțat să mărturisească că cel puțin unele pasaje biblice nu pot fi interpretate literal. Drummond se ciocnește în punctul său de vedere – că Cates, ca orice alt om, cere dreptul de a gândi singur, iar cei care citează sprijinul divin ca rațiune pentru a-l aduce la tăcere sunt greșiți.

Cates este găsit vinovat, dar pentru că Drummond și-a făcut cazul atât de convingător, încercarea devenind o jenă politică, judecătorul îi amendează doar 100 de dolari. Brady este furios și încearcă să ţină un discurs, dar Drummond convinge judecătorul să nu accepte așa cum a fost decis în proces. În timp ce Curtea se retrage, Brady încearcă să-și dea discursul, dar cei mai mulţi îl ignoră în afara soției sale și a adversarilor săi la masa de apărare – Cates, Rachel, Hornbeck și Drummond. Pe măsură ce devine din ce în ce mai isteric, suferă un atac şi moare în sala de judecată.

După ce mulțimea s-a împrăştiat, Hornbeck discută cu Drummond, care dorea să folosească citatul biblic al Reverendului Brown, unde Brady cita versetul „să moşteneşti vânt”, pentru că Brown era pe cale să-și trimită propria fiică în iad. Drummond citează verbal versetul, şi șocant, Hornbeck, afirmă: „Ei bine, creştem o cultură ciudată de agnostici în acest an!” Ei susțin moștenirea lui Brady, Drummond îl acuză pe Hornbeck de a fi un cinic fără inimă și Hornbeck pleacă, lăsându-l pe Drummond singur în sala de judecată. Drummond preia Biblia și cartea lui Darwin ( despre originea speciilor ), echilibrându-le în mâinile sale înainte de a ieși împreună cu amândouă.

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anul lansării