Filme si seriale 2020 online subtitrate in limba Romana

Aurel Vlaicu

Aurel Vlaicu

Aurel Vlaicu    30 Noembrie 1979

N/A 97 min BiograficRomâneşti

7.4
IMDB: 7.4/10 28 voturi

, , ,

N/A

Romania

Raportează eroare

SUPER OFERTĂ !!! Grăbți-vă, anunțați-vă pretenii !!! . Televiziune prin internet IPTV - absolut toate posturile posibile + filme si seriale online subtitrate hd,uhd,4k,3d etc...(live non-stop și fără pic de reclamă)- Contact: Pagina de facebook

Aurel Vlaicu 1977 online. Film biografic dedicat pionierului aviatiei mondiale Aurel Vlaicu, dupa un scenariu scris de Eugenia Busuioceanu, scris si publicat in 1969 la Editura Militara. „Icar al secolului XX, Aurel Vlaicu -primul roman care a reusit sa construiasca si sa piloteze singur un avion sfarsind tragic intr-o lume meschina – a avut parte de o evocare romantata, incarcata de parfumul epocii.” -Marin Mitru –2001 „Este o perfectiune a schematismului: schematismul sub forma de briliant. Este de presupus ca esecul de critica si de public al acestui film nu va avea o influenta notabila asupra dezvoltarii viitoare a regizorului” (Ecaterina Oproiu).

Aurel Vlaicu, fiu de tarani, ajunge sa studieze in Germania, la Universitatea din Munchen. Acolo l isi dezvolta ideile legate de constructia unui planor. Cel mai bun colega al sau, ca si alti profesori si colegi sunt sceptici. Singura care crede in el, mai mult din dragostea pe care o simte pentru el, este Lorette, studenta, ce lucreaza la carciuma tatalui ei.  Aurel Vlaicu isi paraseste iubita, si Germania revenind acasa, spre bucuria mamei, a fratelui Ion si o micutei Valerica. Tatal sau, Dumitru Vlaicu, ipotecheaza pamantul pentru a da bani lui Aurel, sa-si construiasca planorul. Acesta reuseste, iar primul zbor cu planorul, il are, Valerica, datorita greutatii ei. Primul prototip reuseste. Dar banii s-au terminat. La el vine poetul Octavian Goga care-l duce in Romania. Acolo cu sprijinul lui ALex. Vlahuta si alte celebritati literare reusesc sa-l convinga pe deputatul Patrascanu de sansele Romaniei de a bate Franta, pe planul inventiilor de aeroplane. Ei conving pe Rege care ofera finantele , pentru a invinge pe un francez ce zburase peste canalul Manecii, si era increzut. Acesta venise la o reprezentatie la Bucuresti si esuase avand obiectul zburator, defect, lucru care l-a propulsat pe Aurel Vlaicu in gratiile Regelui. Astfel Aurel Vlaicu are o echipa de mecanici, o schema si pe Vuia, care sa-l ajute la alegerea unui motor….

Nu s-a pus un trailer
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anul lansării