Loading...
  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
0
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Amen.

Amen.

Amen. online subtitrat romana

Subiectul filmului vorbeşte despre tăcerea Papei Pius al XII-lea (Marcel Iureş) în faţa dramei Holocaustului. Pelicula, filmată parțial şi la Sibiu, povesteşte istoria tragică şi reală a unui ofiţer SS protestant, Kurt Gerstein (personaj al germanului Ulrich Tukur), ale cărui semnale de alarmă către Biserică şi Vatican în legătură cu lagărele de exterminare naziste rămân fără efect. El este ajutat de un tânăr iezuit, Ricardo Fontana, un personaj fictiv, pe care actorul Mathieu Kassovitz îl joacă extrem de convingător.
Filmul este un proces intentat tăcerii tuturor celor care au ştiut ce se petrece, dar nu au spus nimic.
Ca niciunul dintre produsele cinematografice anterioare, rezervate ideii de holocaust, filmul de față focalizează întreaga artilerie pe rolul Bisericii și al papalității în problema eliminării evreilor. Mesajul filmului este limpede: Sfântul Scaun nu a luat atitudine. Biserica este, așadar, culpabilă. Adevărul istoric este însă cu totul altul. Vaticanul a protestat. Să fie, oare, acest scenariu doar o licență artistică ?
Inegalitățile de exprimare ale filmului sunt tot atâtea fisuri pentru o posibilă manipulare a temei. Un film prea elaborat, cu vădit caracter demonstrativ și impur din punct de vedere estetic, ceea ce face explicabile reacțiile controversate cu care a fost primit.

Views: 54

Genre: BiograficCrimăRăzboi

Director:

Actors: , , ,

Country: Franţa, Germania, România

Duration: 132 min

Quality: HD

Release:

IMDb: 7.3

Comments